Bij het inrichten van de Kunstexpositie Poorten van Reijmerstok kwam ik tot een onverwachte ontdekking: ik miste twee schilderijen. Een ervan, genaamd Back to Black, stelt Amy Winehouse voor. Die was zelfs gebruikt in de promotiecampagne van de organisatie. Maar Amy en Mick Jagger waren niet meegekomen in de auto naar de expositie locatie.

Nadat ik de inrichting van de expositie zover klaar had nam ik afscheid van mijn gastgevers. Terug naar huis reed ik via mijn atelier om de schilderijen te zoeken. Maar dacht je dat ik ze vond? Ze waren nergens te bekennen! Mijn atelierruimte was bijna leeg, en mijn berghok een stuk minder vol. In beide ruimtes geen Mick of Amy te bekennen. Ik ben ze kwijt … dacht ik.

Thuis gekomen heb ik mijn hersens gebroken om terug te denken wat er gebeurd kan zijn. Wanneer heb ik ze voor het laatst gezien, vastgehad? Ik weet het niet meer … Ik check niet wekelijks of alle opgeslagen schilderijen nog wel in mijn berghok staan. Elke dag sluit ik zorgvuldig af voordat ik naar huis ga. Het is alleen open als ik zelf daar en aan het werk ben. Dus heeft iemand ze dan toch kunnen meenemen?

Ervan overtuigd dat ze gestolen waren, startte ik een actie op social media om dat kenbaar te maken. Ik vroeg zoveel mogelijk mensen het bericht te delen. Totdat ik mijn berging wilde gaan reorganiseren en ze allebei terugvond achter twee andere schilderijen. Wat erg … helemaal voor niets de hele boel op stelten gezet! Nu wil ik wel even een paar dagen onder een steen kruipen … Maar gelukkig zijn mijn Amy en Nick gewoon nog in mijn bezit.