Portfolio

Roaring Twenties komen terug!

Begin 2020 had ik het idee om de vrolijk uitgedoste dames van een eeuw geleden uit te beelden. In de jaren 20 van de vorige eeuw spatte het uitgaansleven los na de 1e Wereldoorlog en de Spaanse griep. Niet wetende dat wij zelf in een Corona crisis terecht zouden komen en zouden snakken naar wilde feesten! Dan kunnen deze dames ons alvast in de stemming brengen voor als het straks weer kan …

Body Art

Na lange tijd heb ik weer mijn jeugdpassie opgepakt: tekenen en schilderen naar model.  Hieronder mijn werk geïnspireerd op de verfraaiing van het menselijk lichaam, gebruik makend van verschillende technieken en materialen. Het eerste werk, “Dressed in Ink”, is naar een foto van Lionel Pesqué.

Zelf expressie

Tijdens de Corona-Lockdown maakte ik een serie life zelfportretjes die uitdrukken hoe ik mij in deze tijd voelde. De eerste is een detailstudie voor het grote schilderij: zelfportret met mondkapje, olieverf op canvas board, 23,5 x 29,5 cm. en olieverf op doek, 100 x 100 cm. Daaronder een serie geschilderd met gouache op papier, 26 x 26 cm.Nieuwe wegen

Begin 2019 startte ik een jaartraject bij Academie Filarski waar ik helemaal uit mijn comfort zone trad. Hier leerde ik waardevolle lessen, bijvoorbeeld over procesmatig werken, maar ook hoe gehecht ik blijk te zijn aan het onderwerp ‘de mens’ en aan de klassieke technieken die ik hier los liet. Thema van deze collectie: De Boshut.

Wanderliebe

De mens in relatie met de natuur, schilderijen die de liefde voor het wandelen verbeelden en voor wat je op de wandeling kunt tegenkomen.

Portret

Of ik nu mijn eigen beeldmateriaal gebruik of voor anderen in opdracht werk: ik heb zoveel plezier in het maken van portretten!
Een serie genaamd ‘figuratie vanuit abstractie’:
Een serie portretten met licht-donker contrast:
Een serie bloemendames:

Laughing Out Loud

Met project LOL vattte ik in 2014 het plan op om schilderijen van lachende mensen te maken om tegengas te geven aan de stroom schokkende beelden die wij via de media te zien krijgen.

Experimenteel

Mijn experimentele kunst begon met een workshop die ik volgde bij een collega, Daniëlle Posthumus van Atelier Daan in Kerkrade. Hier begon ik te werken met structuren op het doek, onder de verf. Hieronder een aantal voorbeelden van het resultaat.

 Wandschilderingen

Comments are closed.