Portfolio

Recent werk
Nu te koop bij Galerie Luna Art in Venlo:

Mens en landschap

Wanderliebe

De mens in relatie met de natuur: een combinatie van twee passies. Schilderijen die de liefde voor het wandelen verbeelden, voor degene waar je mee wandelt en voor wat je op de wandeling kunt tegenkomen.

Nieuwe wegen

Begin 2019 startte ik een jaartraject bij Academie Filarski waar ik helemaal uit mijn comfort zone trad om toch weer in mijn kern terug te komen. Hier leerde ik waardevolle lessen, bijvoorbeeld over procesmatig werken, maar ook hoe gehecht ik blijk te zijn aan het onderwerp ‘de mens’ en aan de klassieke technieken die ik hier los liet. Zaken die ik op mijn manier weer combineer in de recentere ‘Wanderliebe’ werken. Thema van deze collectie: De Boshut.


Modelstudies

Body Art: Wishful Inking

Na lange tijd heb ik eind 2018 weer mijn jeugdpassie opgepakt: tekenen en schilderen naar model.  Hieronder mijn werk geïnspireerd op de verfraaiing van het menselijk lichaam, gebruik makend van verschillende technieken en materialen. Het eerste werk, “Dressed in Ink”, is naar een foto van Lionel Pesqué. Daardoor geïnspireerd geraakt is er een serie ontstaan met modellen die zelf geen tattoos hebben, maar die ik er op het schilderij aan toe voeg. Hierbij laat ik mij leiden door het karakter, de passies of de emoties van het model zelf. “Wishful Inking”.

modellen zonder tattoos

Portret

zelf expressie

Tijdens de Corona lockdown maakte ik een serie life zelfportretjes die uitdrukken hoe ik mij in deze tijd voelde. De eerste is een detailstudie voor het grote schilderij: zelfportret met mondkapje (Keep breathing), olieverf op canvas board, 23,5 x 29,5 cm. en olieverf op doek, 100 x 100 cm. Daaronder een serie geschilderd met gouache op papier, 26 x 26 cm. De eerste drie portretjes op papier zijn gemaakt in de periode dat ik zelf herstellende was van corona.

Roaring Twenties komen terug!

Begin 2020 had ik het idee om de vrolijk uitgedoste dames van een eeuw geleden uit te beelden. In de jaren 20 van de vorige eeuw spatte het uitgaansleven los na de 1e Wereldoorlog en de Spaanse griep. Niet wetende dat wij zelf in een Corona crisis terecht zouden komen en zouden snakken naar wilde feesten! Dan kunnen deze dames ons alvast in de stemming brengen voor als het straks weer kan …

Figuratie vanuit abstractie

In deze serie begint het schilderij met een abstracte achtergrond. Vanuit die achtergrond haal ik een gezicht naar voren en werk dat verder uit. Figuratie vanuit abstractie, dus.


Licht donker contrast
Bloemendames
Laughing Out Loud

Met project LOL vattte ik in 2014 het plan op om schilderijen van lachende mensen te maken om tegengas te geven aan de stroom schokkende beelden die wij via de media te zien krijgen.


Specials

Een aantal schilderijen die op zichzelf staan omdat ze voor een speciale gelegenheid of in opdracht zijn geschilderd


Comments are closed.