Portfolio

Voor informatie over prijzen en beschikbaarheid: neem contact op met Hanneke via de contact pagina

Recent werk

Eigen modellen

Waar ik eerder werkte met foto’s van internet, gebruik ik sinds eind 2018 mijn eigen modellen. Eerst verwerkte ik die hoofdzakelijk in tekeningen in inkt op papier, maar nu vinden ze steeds meer hun weg naar het doek met olieverf. Momenteel werk ik aan een serie mensen die authentiek durven zijn tegen de stroom in, of die dromen van een betere versie van zichzelf. Van kwetsbaarheid naar kracht, van twijfel naar trots, van pijn naar passie!

Nu te koop bij Galerie Luna Art in Venlo:

Modelstudies

Na lange tijd heb ik eind 2018 weer mijn jeugdpassie opgepakt: tekenen en schilderen naar model.  Hieronder mijn werk geïnspireerd het menselijk lichaam, gebruik makend van verschillende technieken en materialen.

Body Art: Wishful Inking

Het eerste werk, “Dressed in Ink”, is naar een foto van Lionel Pesqué. Daardoor geïnspireerd geraakt is er een serie ontstaan met modellen die zelf geen tattoos hebben, maar die ik er op het schilderij aan toe voeg. Hierbij laat ik mij leiden door het karakter, de passies of de emoties van het model zelf.


Mens en landschap

Wanderliebe

De mens in relatie met de natuur: een combinatie van twee passies. Schilderijen die de liefde voor het wandelen verbeelden, voor degene waar je mee wandelt en voor wat je op de wandeling kunt tegenkomen.

Traject Nieuwe Wegen

Begin 2019 startte ik een jaartraject bij Academie Filarski waar ik helemaal uit mijn comfort zone trad om toch weer in mijn kern terug te komen. Hier leerde ik waardevolle lessen, bijvoorbeeld over procesmatig werken, maar ook hoe gehecht ik blijk te zijn aan het onderwerp ‘de mens’ en aan de klassieke technieken die ik hier los liet. Zaken die ik op mijn manier weer combineer in de recentere ‘Wanderliebe’ werken. Thema van deze collectie: De Boshut.


Portret

zelf expressie

Tijdens de Corona lockdown maakte ik een serie life zelfportretjes die uitdrukken hoe ik mij in deze tijd voelde. De close up is een detailstudie voor het grote schilderij: zelfportret met mondkapje (Keep breathing), olieverf op canvas board, 23,5 x 29,5 cm. en olieverf op doek, 100 x 100 cm. Rechts een serie geschilderd met gouache op papier, 26 x 26 cm. De linker portretjes op papier zijn gemaakt in de periode dat ik zelf herstellende was van corona.

Figuratie vanuit abstractie

In deze serie begint het schilderij met een abstracte achtergrond. Vanuit die achtergrond haal ik een gezicht naar voren en werk dat verder uit. Figuratie vanuit abstractie, dus. Begin 2020 had ik het idee om de vrolijk uitgedoste dames van een eeuw geleden uit te beelden. In de jaren 20 van de vorige eeuw spatte het uitgaansleven los na de 1e Wereldoorlog en de Spaanse griep. Niet wetende dat wij zelf in een Corona crisis terecht zouden komen en zouden snakken naar wilde feesten! Dan kunnen deze dames ons in de stemming brengen voor als het weer kan …


Comments are closed.