Nieuwsarchief

Nieuwe website HX Hoogcruts online 6-2021

Sinds 1 juni 2021 is de nieuwe website van HX Hoogcruts online, met daarop de deelnemers en hun activiteiten, de geschiedenis van de plek, rondleidingen etcetera. Vooral even kijken, en bij voorkeur ook iets boeken!

Start schildersgroep en modelles bij HX Hoogcruts 6-2021

Vanaf juni 2021 is de donderdag middag schildersgroep van start gegaan, en de maandelijkse lessen model tekenen.

Nieuw atelier Heerlen, 3-2021

Per 1 maart 2021 is Inter-K ingetrokken in een nieuwe atelierruimte, na een jaar behelpen thuis op zolder. De locatie Hoogcruts leent zich niet voor het inrichten van een eigen atelierruimte en is daarom alleen geschikt voor het geven van workshops en gezamenlijke projecten. De nieuwe atelierruimte is in het House of Colors in Heerlen, gedeeld met nog een aantal dames, en omgeven door collega kunstenaars en muzikanten. Het heeft genoeg werkruimte evenals een aantal handige faciliteiten, zodat er ook workshops gegeven kunnen worden (zodra de omstandigheden dit toelaten). Dus nu heeft Inter-K twee werkadressen, en daarmee meer mogelijkheden voor de toekomst!


Landelijk atelierweekend in Hoogcruts, Noorbeek 09-2020

Op 5 en 6 september organiseerde Inter-K een open weekend op haar nieuwe werkplek in Noorbeek; Hoogcruts, een oud en weer in ere hersteld klooster. Het open weekend was een succes! Het is goed bezocht, er zijn een paar werkjes verkocht en nieuwe cursusklanten hebben zich aangemeld. En er is een mooi promotiefilmpje gemaakt door Jan Somers van De Gulle Pen, klik op de foto hieronder. De intentie die ik uitspreek in het filmpje om vijf dagen in de week bij Hoogcruts te werken is inmiddels niet meer actueel, aangezien ik er geen eigen atelier kan inrichten. Vooralsnog zullen er in Hoogcruts alleen workshops zijn op zaterdag, zodra het weer kan en mag. Eigen werk maak ik nu in mijn atelier in Heerlen, zie bovenstaande artikel.


Groepsexpositie in ‘t Oude Raadhuis, Beek en Donk 01-2020

Van 4 tot 27 januari hielden wij met ons vieren als afgestudeerde cursisten van het Kunsttraject 2019 bij Academie Filarski een groepsexpositie. De ruimte van ‘t Oude Raadhuis leende zich heel goed om als groep te exposeren, omdat er meerdere ruimtes zijn. Maar in plaats van ieder een eigen ruimte in te richten, kozen wij ervoor om ons werk gemengd bij elkaar te hangen. Wij deden dit zodanig, dat er een logische ‘flow’ ontstond van het ene lokaal naar het andere. Het geheel is te bekijken in het onderstaande filmpje van een plaatselijke omroep.


Certificaat Kunsttraject Academie Filarski 10-2019

Op 12 oktober 2019 had ik samen met mijn medecursisten de eindpresentatie van het Kunsttraject bij Academie Filarski in Schijndel. Na een hele fijne demonstratie van diverse kunstenaars en technieken en presentatie van het eindwerk ontvingen wij ons certificaat. Het was een geweldig jaar!


Opening Verivino en Vernissage Inter-k 5 jaar 05-2019

De derde week van mei 2019 is een bijzonder feestelijke! Inter-K bestaat dan 5 jaar, wat gevierd wordt met een mooie expositie bij Verivino in Sint Truiden, België, dat zelf in deze week haar 1-jarig bestaan viert. Er is een officiële opening voor genodigden op 16 mei met bijbehorende speeches waarvan een door ondergetekende. Tussendoor mijn 54e verjaardag, en op 19 mei “50 shades of Verivino”: informele vernissage en wijnproeverij. Hierbij ook wat kleine werkjes gemaakt ter demonstratie. Inmiddels zijn er een aantal werken verkocht. Topweek! De expositie heeft gelopen tot 26 september 2019.


Expositie Schilderij van het Jaar in Den Haag 02-2019

Ter gelegenheid van de wedstrijd “Schilderij van het jaar” werd er van 2 tm. 24 februari 2019 in Kunstzaal van Heijningen in Den Haag een expositie georganiseerd voor het werk van de 10 finalisten. Zij mochten daar hun deelnemende werk plus een extra werk exposeren. Bij de officiële opening op 2 februari werden ook de winnaars van de wedstrijd bekend gemaakt. Mijn deelnemende werk was het drieluik “Carin’s Walk”, dat ook tijdens de expositie is verkocht!


Official opening Kunstautomaat HuB.Kerkrade 9-11-2018

Op vrijdag 9 november 2018 werd de eerste Kunstautomaat in HuB.Kerkrade geopend. Voor de gelegenheid exposeerden de deelnemende kunstenaars iets van hun werk, werd het eerste pakje uit de automaat getrokken door lokale initiatiefneemster Jacqueline van Putten en poseerden de aanwezige deelnemers voor een groepsfoto. De automaat in Kerkrade is één van ongeveer 200 automaten die verspreid over Europa zijn opgehangen door bedenker Lars Kaiser uit Potsdam. De werkjes van de deelnemers in Kerkrade zitten dan ook niet alleen in de automaat in Kerkrade, maar ook in de automaten van de andere deelnemende landen.


Uitmarkt Margraten met expositie 13-10-2018

Op zaterdag 13 oktober 2018 richtte Inter-K samen met collega Hanneke van Vugt van KUNSTinKEER de expositie in bij de Uitmarkt in Margraten. Die stond dit jaar in het teken van recycling. Speciaal voor de gelegenheid bouwden wij de hal en de raadzaal van het gemeentehuis om tot expositieruimte met behulp van wanden die wij maakten van pallets en fruitkratten. Lokale kunstenaars en hun leerlingen toonden er hun werk en gaven demonstraties.


SKEM workshops basisschool september 2018

In september 2018 verzorgde Inter-K een aantal workshops (onder de koepel van SKEM cultuureducatie Eijsden Margraten) aan basisschoolkinderen. In het thema Tiny Forest verwerkten zij takken uit het bos tot kunstwerken die zij mochten tentoonstellen bij de Uitmarkt op 13 oktober.


Mini expositie bij Americana Acoustic Festival 30-06-2018

Op 30 juni 2018 werd er een Amerikaanse akoestische muziekavond georganiseerd door Patrick Schappert. Hij nodigde Inter-K uit om voor de gelegenheid een kleine expositie in te richten. Het was een geslaagde avond!


Expositie in Sparda Bank Viersen, Duitsland 2018-2019

Vanaf 7 juni 2018 tot halverwege 2019 zijn een aantal portretten te bewonderen geweest bij de Sparda Bank in Viersen, Duitsland. Ze waren uiteraard te koop, of klanten van de bank konden opdracht geven een schilderij te laten maken.


Koningsspelen in Fun Valley 20-04-2018

Op 20 april 2018 werden de Koningsspelen gehouden voor alle basisscholen van de Gemeente Eijsden-Margraten. Als Kunst- en Cultuurmedewerkers verzorgden wij van Inter-K een activiteit geïnspireerd op de architectuur van Hundertwasser. Met assistentie van mijn twee zoons maakten wij een grote wand van tuingaas en bewerkten ongeveer 250 kinderen die met tot stroken geknipt recycle materiaal. Het resultaat was een kleurrijk Hundertwasser huis, met ‘welkom’ bordje!


Toon je beroep in groep één 15-03-2018

Op 15 maart 2018 was ik te gast in de klas van mijn 5-jarige buurmeisje. Zij hadden een schoolproject over kunst, en ik kwam hen laten zien wat ik de hele dag doe als professioneel kunstenaar. Zij waren erg geïnteresseerd, en wilden vooral weten of ik ook prinsessen, draken en transformers kon tekenen. En de kneedgum was misschien nog wel het grootste succes: ze wilden er allemaal even mee kneden. Geweldig om jonge kinderen in contact te brengen met (het maken van) kunst!


Uitgave boek ‘Krachtig Anders’ december 2017

In het kader van haar project ‘Krachtig Anders’ interviewde Mariëtte van Wijlick in 2017 een aantal mensen (waaronder ikzelf) met een pestverleden. Zij maakte een boek om jonge mensen te laten zien dat je je pestverleden kunt omvormen naar een inspirerend leven. Naast dat mijn interview en foto in het boek staan, prijkt er ook een haiku gedichtje van mij op de achterkant van het boekje: Onbegrepen kind, vind de gave in jezelf en leef je dromen. Om de druk van het boek te helpen bekostigen, doneerde ik mijn schilderij ‘Living the Dream’. Het werd gekocht door ‘de Ronde Tafel’ uit Lanaken. Zij nodigden Mariëtte en mij uit voor een Nieuwjaarsbijeenkomst op 4 januari 2018 waar wij het schilderij persoonlijk overhandigden. Het heeft een plek gekregen in ‘Hoeve Pietersheim‘ in Lanaken, een mooie locatie.


Solo expositie bij Taart Zaak Maastricht 16-11-2018

Gedurende de wintermaanden, van 16 november tot 23 mei 2018, poseerde Inter-K een serie portretten bij Taart Zaak in Maastricht. Deze collectie gaf een gevarieerd beeld van mijn kijk op de mens, zowel qua onderwerp als qua gebruikte materialen en technieken. Voor elk wat wils, en onder het kijken naar de kunstwerken kon je gelijk genieten van een kopje koffie of thee met een heerlijk stuk taart. Een ideale combinatie voor een pauze tijdens het shoppen! Helaas bestaat Taart Zaak inmiddels niet meer.


Kunstmarkten bij Wines & Bites in Lanaken juli en december 2018

Op 8 en 9 juli en op 25 en 26 november hield een groep kunstenaars een kunstmarkt bij Wines & Bites in Lanaken, op initiatief van collega Ivan Valerio. Een leuke gelegenheid om wat kleine kunst te kopen onder het genot van een lekker glaasje wijn!


Solo expositie bij Wines & Bites in Lanaken zomer 2017

Van 10 juni tot 31 augustus 2017 exposeerde Inter-K bij wijnhandel Wines & Bites van Tom Coun in Lanaken. Er werden portretten zowel als landschappen getoond. De plaatselijke krant wijdde er een artikel aan, met foto.


Open dag bij atelier Inter-K 28-01-2016

Op zaterdag 28 januari 2016 opende Inter-K haar nieuwe atelier in het Ursulinenconvent in Eijsden. Bij deze gelegenheid werd het schilderij ‘Living the Dream’ onthuld, dat ik doneerde voor de drukkosten van het boek Krachtig Anders van Mariette van Welick. De opening is goed bezocht door geïnteresseerden en leverde nieuwe contacten en een paar kleine verkopen op.


Coscienza Festival in Geer, België 15-10-2016

Op 15 en 16 oktober 2016 werd een recycle kunst markt gehouden in Chateau de l’Enclose in Geer, België, genaamd Concienza. Inter-K nam deel aan deze kunstmarkt met recycle- en mixed media werk.


Laughing Out Loud: portretten bij de 50/50 Store Maastricht najaar 2016

Op 4 oktober 2016 mocht Inter-K een expositie inrichten bij de 50/50 Store van Wiel Essers in het Mosae Forum in Maastricht. De expositie liep tot 11 december, en kon bekeken worden onder het genot van een kopje koffie of een lekkere lunch.


Workshop als verjaardagscadeau 26-08-2016

Op 26 augustus 2016 verzorgde Inter-K een zomerworkshop voor vier charmante dames op een zonovergoten locatie in Voerendaal. We zaten in de schaduw van de bomen en de dames hadden het goed naar hun zin. We hadden er ook nog een heerlijke lunch. Kortom een geweldige middag!


Schilderexcursie Normandië augustus 2016

In augustus 2016 ging Inter-K op schilderexcursie naar Normandië. Het verblijf in Petit Chateau Normandie maakte het extra bijzonder, en was naast de bekende kustlijn van Normandië een dankbaar onderwerp om te schilderen.


Expositie Kling Nullet 07-2016 tot 06-2017

Nadat Inter-K het interieur had ontworpen voor Logopedie Benders, kwam daar ook het verzoek om de gangen van het complex aan te kleden met kunstwerken. Mijn landschappen hebben, naast het werk van nog twee andere kunstenaars, bijna een jaar de gangen gesierd.


Magezien shop-in-shop 04-2016

In april 2016 begon Inter-K een shop-in-shop bij Magezien in Sittard. Hier was werk van Inter-K te koop en konden workshops gevolgd worden. Op 10 april werd de winkel geopend, waar ik voor de gelegenheid silhouetjes knipte voor de bezoekers. Magezien is inmiddels helaas opgehouden te bestaan.


Galeriij Sjoen Maastricht 11-2015

De officiële opening van Pop-up Galeriij Sjoen vond plaats op 14 november 2015, met bubbels, hapjes en veel gasten. Hier was werk van diverse kunstenaars te koop, waaronder mijn collectie ‘Loughing Out Loud’. Daarnaast verzorgde Inter-K mede de inrichting en het runnen van de galerie en ontwierp het logo op de gevel.


Workshop weekend in Oostkapelle 09-2015

In het weekend van 11 tm. 13 September 2015 was Inter-K met een groep cursisten een weekend in Oostkapelle om ‘en plain air’ te schilderen aan de zee.


Affordable Art Fair 04-2015

Van 16 tm 18 april 2015 hebben wij met collega’s van Crafts & Co workshops gegeven voor de gasten van de Affordable Art Fair in Maastricht. Bij deze gelegenheid konden wij ook ons eigen werk exposeren. Daarnaast ben ik ingehuurd door de organisatie om silhouetten te knippen van medewerkers en gasten. Een geweldig leuke belevenis!


Crafts & Co shop-in-shop 2014 – 2015

In mei 2014 heb ik de stap genomen om van mijn passie mijn beroep te maken, heb ik Inter-K opgericht en ben ik mijn shop-in-shop gestart bij Crafts & Co in de Pieterstraat in Maastricht. Helaas is de winkel in augustus 2015 opgehouden te bestaan, maar een aantal shop-houders heeft het concept voortgezet in een ander pand, ook in de Pieterstraat, als Manu Facta. Inter-K is verder andere wegen gegaan.