Nieuws

Voor het nieuwsarchief klik hier
20, 21 en 22 mei 2023: deelname Kunstroute Gulpen Wittem

Tijdens de Pinksterdagen in mei 2023 nemen we deel aan de 10e editie van Kunstroute Gulpen Wittem, op de locatie ‘t Patronaat aan het Patronaatsplein 1 te Epen. Hier zal de nieuwste collectie werken in olieverf getoond worden. Uiteraard zijn de schilderijen ook te koop, en is er informatie over de schilderlessen bij Atelier Inter-K in Heerlen.


22 april 2023: kunstmarkt op de Heerlense Jaarmarkt

Op zaterdag 22 april gaat atelier Inter-K deelnemen aan de Kunstmarkt op de Heerlense Jaarmarkt. Hier kun je informatie vinden over de lessen van Atelier Inter-K en misschien ter plekke uitproberen hoe leuk het is om te schilderen! Natuurlijk zullen er ook kleinere werken te koop zijn. Kijk ook op de site van d’r Heëlesje Jaormaat


1 september 2022 tot 5 januari 2023: solo expositie ‘Kijk op kleur’
18 september 2022: deelname aan KUNSTplein CC6 bij Carbon6, Kloosterweg 1 in Heerlen

25 en 26 juni 2022: Landelijk Atelierweekend in Atelier Inter-K bij House of Colors Heerlen
28 en 29 mei: atelier op tafel, Museum Valkenburg

Nieuw atelier en lesruimte 09-2021

Na anderhalf jaar deelnemer te zijn geweest bij Hoogcruts in Noorbeek ben ik tot de conclusie gekomen dat het concept van HX Hoogcruts niet aansluit bij de werkzaamheden van Atelier Inter-K. Maar gelukkig deed zich begin september 2021 de gelegenheid voor om bij House of Colors in Heerlen een eigen ruimte te huren met grote ramen op het noorden. Er is genoeg ruimte om te schilderen, een lesruimte in te richten en schilderdoeken en materialen te stallen in een eigen bergruimte aangrenzend aan het atelier. Zelfs een koffiehoek en de sofa voor het model hebben hun plek gevonden!Kunstmarkt bij Carbon6 in Heerlen 09-2021

Zondag 12 september zat het weer gelukkig mee voor het ‘Kunstplein Carbon6’ waaraan Inter-K deelnam met de collectie ‘Figuratie vanuit abstractie’. Tussen de gesprekken met geïnteresseerden door gaf ik een demonstratie ‘Flapper Girl’ schilderen en maakte ik een mini schilderij op bestelling. Ook toonden een aantal mensen interesse in de schilderlessen en bezochten een aantal cursisten en collega’s de kunstmarkt. Een geslaagde dag!


Pop-up expositie “Opposites attract” 08-2021

Van 5 tm. 8 augustus 2021 hielden mijn collega Ivan Valerio en ik een last-minute pop-up expositie omdat er in de corona-tijd geen reguliere exposities werden gehouden en wij toch iets van ons werk wilden laten zien aan onze achterban en eventuele nieuwe klanten. Wij huurden voor de gelegenheid een leegstaand winkelpand in de Platielstraat, centrum Maastricht, tegenover café de Dikke Dragonder die de consumpties verzorgde. De expositie is goed bezocht, zowel door de eigen achterban als toevallige passanten.


Post-academische masterclass 06-2021

Van 28 juni tot 2 juli 2021 volgde ik een masterclass model schilderen met olieverf in Haren, Groningen, bij Svetlana Tartakovska. In een klassieke setting leerden wij heel veel over tekenen, compositie, thumbnails schetsen, het Zorn palet en het schilderen met olieverf. Geweldige vrouw, super goede lessen, goede verzorging door Onderneming op Kunstgebied die de lessen organiseert en fasciliteert. Hier kan ik nog jaren op teren! Een absolute aanrader.


Voor ouder nieuws: klik hier voor het nieuwsarchief