Nieuws

Komende activiteiten


28 juni – 2 juli 2021: Masterclass bij Svetlana Tartakovska, Groningen
Voorjaar 2022: Atelier op tafel, Museum Valkenburg (precieze datum nog onbekend)

Geschiedenis

Klik hier voor het nieuwsarchief
Nieuwe website HX hoogcruts online

Sinds 1 juni 2021 is de nieuwe website van HX Hoogcruts online, met daarop de deelnemers en hun activiteiten, de geschiedenis van de plek, rondleidingen, etcetera. Vooral even bekijken, en bij voorkeur ook iets boeken!


Start schildersgroep en modelles HX hoogcruts

Vanaf 8 juli 2021 staat bij Hoogcruts de wekelijkse schildersgroep op donderdag ochtend gepland, en vanaf 19 juni de maandelijkse modelles op zaterdag middag. De ruimte is klaar en gereserveerd, het model verheugt zich erop om weer te beginnen. Kijk voor meer informatie op de servicepagina en meld je aan via info@inter-k.nl


Nieuw atelier, Heerlen 03-2021

Per 1 maart 2021 is Inter-K ingetrokken in een nieuwe atelierruimte, na een jaar behelpen thuis op zolder. De locatie Hoogcruts leent zich niet voor het inrichten van een eigen atelierruimte en is daarom alleen geschikt voor het geven van workshops en gezamenlijke projecten. De nieuwe atelierruimte is in het House of Colors in Heerlen, gedeeld met nog een aantal dames, en omgeven door collega kunstenaars en muzikanten. Het heeft genoeg werkruimte evenals een aantal handige faciliteiten, zodat er ook workshops gegeven kunnen worden (zodra de omstandigheden dit toelaten). Dus nu heeft Inter-K twee werkadressen, en daarmee meer mogelijkheden voor de toekomst!


Landelijk atelierweekend in Hoogcruts, Noorbeek 09-2020

Op 5 en 6 september organiseerde Inter-K een open weekend op haar nieuwe werkplek in Noorbeek; Hoogcruts, een oud en weer in ere hersteld klooster. Het open weekend was een succes! Het is goed bezocht, er zijn een paar werkjes verkocht en nieuwe cursusklanten hebben zich aangemeld. En er is een mooi promotiefilmpje gemaakt door Jan Somers van De Gulle Pen, klik op de foto hieronder. De intentie die ik uitspreek in het filmpje om vijf dagen in de week bij Hoogcruts te werken is inmiddels niet meer actueel, aangezien ik er geen eigen atelier kan inrichten. Vooralsnog zullen er in Hoogcruts alleen workshops zijn op zaterdag, zodra het weer kan en mag. Eigen werk maak ik nu in mijn atelier in Heerlen, zie bovenstaande artikel.


Groepsexpositie in ‘t Oude Raadhuis, Beek en Donk 01-2020

Van 4 tot 27 januari hielden wij met ons vieren als afgestudeerde cursisten van het Kunsttraject 2019 bij Academie Filarski een groepsexpositie. De ruimte van ‘t Oude Raadhuis leende zich heel goed om als groep te exposeren, omdat er meerdere ruimtes zijn. Maar in plaats van ieder een eigen ruimte in te richten, kozen wij ervoor om ons werk gemengd bij elkaar te hangen. Wij deden dit zodanig, dat er een logische ‘flow’ ontstond van het ene lokaal naar het andere. Het geheel is te bekijken in het onderstaande filmpje van een plaatselijke omroep.


Certificaat Kunsttraject Academie Filarski 10-2019

Op 12 oktober 2019 had ik samen met mijn medecursisten de eindpresentatie van het Kunsttraject bij Academie Filarski in Schijndel. Na een hele fijne demonstratie van diverse kunstenaars en technieken en presentatie van het eindwerk ontvingen wij ons certificaat. Het was een geweldig jaar!


Opening Verivino en Vernissage Inter-k 5 jaar 05-2019

De derde week van mei 2019 is een bijzonder feestelijke! Inter-K bestaat dan 5 jaar, wat gevierd wordt met een mooie expositie bij Verivino in Sint Truiden, België, dat zelf in deze week haar 1-jarig bestaan viert. Er is een officiële opening voor genodigden op 16 mei met bijbehorende speeches waarvan een door ondergetekende. Tussendoor mijn 54e verjaardag, en op 19 mei “50 shades of Verivino”: informele vernissage en wijnproeverij. Hierbij ook wat kleine werkjes gemaakt ter demonstratie. Inmiddels zijn er een aantal werken verkocht. Topweek! De expositie heeft gelopen tot 26 september 2019.


Expositie Schilderij van het Jaar in Den Haag 02-2019

Ter gelegenheid van de wedstrijd “Schilderij van het jaar” werd er van 2 tm. 24 februari 2019 in Kunstzaal van Heijningen in Den Haag een expositie georganiseerd voor het werk van de 10 finalisten. Zij mochten daar hun deelnemende werk plus een extra werk exposeren. Bij de officiële opening op 2 februari werden ook de winnaars van de wedstrijd bekend gemaakt. Mijn deelnemende werk was het drieluik “Carin’s Walk”, dat ook tijdens de expositie is verkocht!


Voor ouder nieuws: klik hier voor het nieuwsarchief