Begin 2014 vertelde een vriendin dat ze voor zichzelf ging beginnen in de kunst. Zij was heel enthousiast over haar eigen winkeltje binnen een soort ‘friend-chise’ genaamd Crafts & Co: een overkoepelende winkel waar kunstenaars en ambachtslui hun handgemaakte waren aan de man konden brengen. Haar enthousiasme maakte mij nieuwsgierig, en samen met mijn schoonmoeder ging ik kijken.

In die tijd was ik een werkzoekende secretaresse, maar het lukte mij niet om werk te vinden. En eerlijk gezegd: het lag mij ook niet helemaal. Ik ben namelijk niet goed in vijf dingen tegelijk doen … althans, op secretarieel gebied. In mijn vrije tijd deed ik veel creatieve dingen: schilderen, tuinen en interieurs ontwerpen, naaien, quilten en brijen, klussen in huis, in mijn eentje een houten schuur bouwen in de tuin. Wat mijn ogen zien, kunnen mijn handen maken. Dus was die verzameling creatieve winkels waar ik ging kijken net een paradijs voor mij. Dit wilde ik ook!

Twee weken heb ik er over nagedacht en overlegd met mijn man.  Zou ik het erop wagen om mij te laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel en mijn eigen creatieve bedrijfje beginnen? Uiteindelijk trok ik de stoute schoenen aan en liet mij inschrijven, om bij Jo en Peggy van Crafts & Co mijn eigen winkeltje te kunnen openen. In mei 2014 is het eenmansbedrijf ‘Inter-K’ geboren, en begon mijn nieuwe beroep als ondernemer in de schilderkunst. Geen idee waar ik aan begon, geen enkele voorbereiding, zomaar een sprong in het diepe. Maar inmiddels, door vallen en opstaan wat wijzer geworden, heb ik in mijn passie kunnen volharden en bestaat Inter-K al TIEN JAAR. En daar ben ik best trots op.