Nieuws

 

Komende Exposities

Upcoming Exhibitions / Events

19-09-2020 / 19-10-2020: solo expositie in de kapel van het Ursulinenconvent, Eijsden
04-01-2020 / 27-01-2020: groepsexpositie in ‘t Oude Raadhuis, Beek en Donk


Geschiedenis

Certificaat Kunsttraject Academie Filarski

Op 12 oktober 2019 had ik samen met mijn medecursisten de eindpresentatie van het Kunsttraject bij Academie Filarski in Schijndel. Na een hele fijne demonstratie van diverse kunstenaars en technieken en presentatie van het eindwerk ontvingen wij ons certificaat. Het was een geweldig jaar!

DF40CCFC-A125-4906-A01F-D56AAAF88AB6


Opening Verivino en Vernissage Inter-k 5 jaar

De derde week van mei 2019 is een bijzonder feestelijke! Inter-K bestaat dan 5 jaar, wat gevierd wordt met een mooie expositie bij Verivino in Sint Truiden, België, dat zelf in deze week haar 1-jarig bestaan viert. Er is een officiële opening voor genodigden op 16 mei met bijbehorende speeches waarvan een door ondergetekende. Tussendoor mijn 54e verjaardag, en op 19 mei “50 shades of Verivino”: informele vernissage en wijnproeverij. Hierbij ook wat kleine werkjes gemaakt ter demonstratie. Inmiddels zijn er een aantal werken verkocht. Topweek! De expositie heeft gelopen tot 26 september 2019.

Expositie Schilderij van het Jaar in Den Haag

Ter gelegenheid van de wedstrijd “Schilderij van het jaar” werd er van 2 tm. 24 februari 2019 in Kunstzaal van Heijningen in Den Haag een expositie georganiseerd voor het werk van de 10 finalisten. Zij mochten daar hun deelnemende werk plus een extra werk exposeren. Bij de officiële opening op 2 februari werden ook de winnaars van de wedstrijd bekend gemaakt. Mijn deelnemende werk was het drieluik “Carin’s Walk”, dat ook tijdens de expositie is verkocht!

Officiële opening Kunstautomaat HuB. Kerkrade

Op vrijdag 9 november werd de Kunstautomaat HuB Kerkrade, en initiatief van Jacqueline van Putten, officieel geopend. Voor de gelegenheid exposeerden de deelnemende kunstenaars iets van hun werk, werd het eerste pakje uit de automaat getrokken en poseerden de aanwezige deelnemers voor een groepsfoto. De automaat in Kerkrade is er een van de ongeveer 200 die verspreid over Europa hangen, op initiatief van Lars Kaiser uit Potsdam. De werkjes van de deelnemers in Kerkrade zitten dan ook niet alleen in de automaat in Kerkrade, maar ook in de automaten van de andere deelnemende landen in Europa.

Uitmarkt Margraten met expositie beeldende kunst

Op zaterdag 13 oktober 2018 richtte ik samen met collega Hanneke van Vugt de expositie van beeldende kunst in bij de Uitmarkt in Margraten, die dit jaar in het teken stond van recycling. Speciaal voor de gelegenheid bouwden wij de hal en de raadzaal van het gemeentehuis om tot expositieruimte met behulp van wanden uit pallets. Lokale kunstenaars en hun leerlingen toonden hun werk en gaven demonstraties.

Mini expositie bij Americana Acoustic Festival

Op 30 juni 2018 werd er in Café Ut Vloot in Maastricht een Amerikaanse akoestische muziekavond georganiseerd door  Patrick Schappert. Hij nodigde mij uit om voor de gelegenheid wat schilderijen op te hangen. Het was een avond met goede muziek, gezellig publiek en geïnteresseerden voor mijn werk, dus in alle opzichten een geslaagde avond.
On June 30th 2018 Patrick Schappert organised an American acoustic music festival in Café Ut Vloot in Maastricht. Patrick invited me to show some paintings for the occasion. It was a night with good music, nice people and some interest in my work, so a very good night in all aspects.

Expositie in Sparda Bank Viersen, Duitsland

Sinds 7 juni 2018 zijn een aantal van mijn portretten te bewonderen bij de Sparda Bank in Viersen, Duitsland. Ze zullen daar de rest van het jaar blijven hangen. Uiteraard zijn ze ook te koop, of kunnen klanten van de bank een opdracht geven voor het maken van een schilderij naar wens.
Since June 7th  a few of my portraits are on show in the Sparda Bank in Viersen, Germany. They will stay there for the remainder of the year. Of course they are for sale, and the customers that come to the bank can give me a commission to make them a customised painting.

Koningsspelen in Fun Valley

Op 20-04-2018 werden de Koningsspelen gehouden voor alle basisscholen uit de gemeente Eijsden-Margraten. Als kunst- en cultuur medewerker verzorgde ik een activiteit geïnspireerd op de architectuur van Hundertwasser. Samen met ongeveer 240 kinderen en met assistentie van mijn twee zoons maakten wij een grote wand van tuingaas en tot stroken geknipt recycle materiaal. Het resultaat was heel kleurrijk!

King’s Games in Fun Valley

On 20-04-2018 the King’s Games were being played by all primary schools from Eijsden-Margraten. As art and culture contributor I developed and lead an activity inspired by the architecture of Hundertwasser. Together with about 240 kids and the help of my two sons we made a large wall out of garden fence and recycle materials cut into strips. The result was very colourful!

“Show and tell” in de kleuterklas

Op 15 maart 2018 was ik te gast in de kleuterklas van mijn buurmeisje. Zij hadden een project over kunst op school en ik ben als professioneel kunstenaar gaan vertellen wat ik zo allemaal doe de hele dag. Ter demonstratie heb ik  een snel pastel portretje gemaakt van een van de kinderen. Zij waren heel geïnteresseerd, vooral om te weten of ik ook prinsessen, transformers en draken kon schilderen. En de kleedgum was een groot succes: ze wilden allemaal even voelen en kneden. Geweldig om jonge kinderen in aanraking te brengen met (het maken van) kunst!

“Show and tell” in first grade

On March 15th 2018 I was a guest in the classroom of my neighbour’s 5 year old girl. There was a school project on Art, and I went to show and tell them what I do all day as a professional artist. I also made a quick pastel portrait of one of the children to give them a demonstration. They were very interested, especially to know if I could draw princesses, transformers and dragons. And the kneadable eraser was a big hit: they all wanted to feel and knead it. Wonderful to let young children get into contact with (the making of) Art!

Uitgave boek Krachtig Anders

In een eerder bericht (open dag atelier) heb je al kunnen lezen dat ik een schilderij gedoneerd heb voor een goed doel: een project dat gericht is op het tegengaan van pesten. Een onderdeel van dit project is een boek genaamd “Krachtig Anders”, waarin interviews staan met mensen die hun pestverleden hebben kunnen omvormen naar een inspirerend leven. Ook ik ben geïnterviewd en sta in het boek, inclusief een gedichtje dat ik schreef over het onderwerp op de achterkant! Het boek is inmiddels uitgegeven en te koop, mede doordat op het laatste moment mijn gedoneerde schilderij werd verkocht aan de “Ronde Tafel” in Lanaken. Op 9 december 2017 hield Mariëtte van Wijlick, de initiatiefneemster van het project “1001 Jurkjes” en schrijfster van het boek, een pick-up party voor een aantal van de geïnterviewden om hen het boek te overhandigen. Hierbij presenteerde ze ook de jurkjes die zij bij iedere persoon maakte als onderdeel van het project. Op 4 januari waren Mariëtte en ik uitgenodigd bij de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Ronde Tafel om het schilderij ‘Living the Dream” te overhandigen. Het heeft een plek gekregen in uitspanning Hoeve Pietersheim in Lanaken, een mooie locatie.
In an earlier news posting (Open Day Atelier Inter-K) you can read I donated a painting for a good cause: a project to make people aware of bullying and howe to prevent it. A part of this project is a book named “Krachtig Anders” (Forcefully Different), which contains interviews with people who have turned their bullied past into an inspiring life. I was one of the people who got interviewed and is in the book, including a little poem I wrote about the subject on the back! It says:
Misunderstood child, – find the gift within yourself – and live the dream
The book has been published and can be purchased, also because at the last moment the painting I donated was sold to the Ronde Tafel in Lanaken. On the 9th of December Mariëtte van Wijlick, the person behind the project “1001 Jurkjes” and author of the book, threw a pick-up party for some of the interviewed people to hand them the book. At this party she also presented the dresses she made with the story of each person as part of the project. On the 4th of January Mariëtte and I were invited to a New Years gathering of the Ronde Tafel to present them the painting “Living the Dream” they bought. It is hanging in the restaurant Hoeve Pietersheim in Lanaken, a very nice location.

Solo expositie bij Taart, Maastricht

Gedurende de wintermaanden, van 16 november 2017 tot 23 mei 2018, poseer ik een aantal van mijn portretten bij Taart Zaak in Maastricht. Deze collectie geeft een gevarieerd beeld van mijn kijk op de mens, zowel qua onderwerp als qua gebruikte materialen en technieken. Voor elk wat wils. En terwijl je geniet van de kunstwerken kun je ook genieten van een kopje koffie met een heerlijk stuk taart! Een ideale combinatie voor een pauze tijdens de kerstinkopen.
During the winter months, from November 16 until May 23 of 2018, I exhibit my portraits at Taart Zaak Maastricht. This collection is showing a variety of different subjects as well as techniques and materials. A style for every taste. And while you enjoy the paintings, you can have a nice cup of coffee with some delicious cake! An ideal combination for a break during your Christmas Shopping.

Kerstmarkt bij / Christmas Market at Wines & Bites and Ursulinenconvent


Kunstmarkt bij / Art Market at Wines & Bites

In het weekend van 8 en 9  juli houdt een groep kunstenaars een kunstmarkt bij Wines & Bites in Lanaken. Dus kom naar Lanaken om wat kerstinkopen te doen en geniet ondertussen van een koel glaasje wijn!
In the weekend of 8 and 9 July a group of artists will put up an Art market at  Wines and Bites in Lanaken. So come over to Lanaken to do some Art shopping and enjoy some nice cool wine while you’re there!

Solo expositie bij Wines & Bites in Lanaken, België

Vanaf 10 juni tot 31 augustus 2017 exposeerde ik een aantal van mijn schilderijen bij Wines & Bits, Molenweideplein 98 in Lanaken. Daar toonde ik zowel portretten als landschappen.
From the 10th of June until the 31st of August I exhibited some of my work at the Wines & Bites, Molenweideplein 98 in Lanaken. I showed portraits as well as landscapes.

Open Day at Atelier Inter-K

Op zaterdag 28 januari was er open dag in mijn nieuwe atelier. Iedereen die geïnteresseerd was mocht komen kijken. Het atelier is gelegen in het Ursulinenconvent, Breusterstraat 27, 6245 EH Eijsden, bij het Familiemuseum. Bij deze gelegenheid werd het schilderij voor “1001 Jurkjes” onthuld. Dit schilderij is gedoneerd als bijdrage in de kosten voor het project van Mariëtte Wijlick. Details over dit project kun je lezen op haar website: 1001jurkjes.wordpress.com
Saturday, January 28, my new workspace was open to the public. Anyone who was interested could come and visit. The workspace is located in the Ursulinenconvent, Breusterstraat 27, 6245 EH Eijsden, with the Familiemuseum. On this occasion a painting I made especially for “1001 Jurkjes” was revealed. This painting will be auctioned off on another date (yet to be determined) to help fund this project of Mariëtte Wijlick. Details on the subject you can read on her website: 1001jurkjes.wordpress.com (in Dutch).

Concienza Festival in Geer, Belgium

Op 15 en 16 oktober 2016 werd er een recycle markt gehouden in Chateau de l’Enclos in Geer, België, genaamd Concienza. Ik nam deel aan deze markt met mijn recycle kunst en structuurschilderijen.
On 15 and 16 october 2016 a recycle art market was held in the Chateau de l’Enclos in Geer, Belgium, called Concienza. I participated with my recycle art and structure paintings.

Laughing Out Loud: portraits at 50/50 Store Maastricht

Op 4 oktober 2016 mocht ik een expositie inrichten bij de 50/50 Store. gelegen in het Mosae Forum, boven de parkeergarage in het centrum van Maastricht. Deze zaak wordt gerund door Wiel Essers, die daar ook zijn kapperszaak heeft. De expositie liep tot 11 december 2016. Een leuke plek om koffie te drinken of te lunchen  onder het genieten van kunst.
On the 4th of October 2016 I got to show my work in the 50/50 Store., Situated at the Mosae Forum, above the parking garage at the center of Maastricht.  This exhibition was held until december 11th, 2016. While watching art, you can have a nice coffee or lunch.

Workshop als verjaardagscadeau / for a birthday surprise

Op 26 augustus 2016 verzorgde ik een zomerworkshop voor vier charmante dames op een zonovergoten landelijke locatie in Voerendaal, genaamd Hoaverweegs. We zaten in de schaduw van de bomen en hadden er een geweldige lunch. Prachtige dag!
On the 26th of august 2016 I gave four lovely ladies a summer workshop on a sun bathed rural location called “Haoverweegs” in Voerendaal, in the shade of the trees and accompanied by a great lunch. Wonderful day!

Schildervakantie in Normandië / Painting in Normandy, France

In augustus van 2016 boekte ik een schildervakantie in Petit Chateau Normandie in Bertreville St. Ouen, Normandië. De lessen werden gegeven door Anneke Kerkhof, een heel aardige dame en uitstekende lerares. Het kasteel was geweldig, het eten heerlijk, de mensen prettig gezelschap en de omgeving was heel schilderachtig, natuurlijk!
In august 2016 I booked a painting workshop week at the Petit Chateau Normandie in Bertreville St. Ouen. Lessons were provided by Anneke Kerkhof, a very nice lady and excellent teacher. The castle was great, the people wonderful and the environment very picturesque, of course.

Expositie bij Kling Nullet, Kerkrade, juli 2016 – juni 2017

Nadat ik het interieur had ontworpen voor de Logopediepraktijk van Logopedie Benders, is mij gevraagd of ik ook de gangen van dit complex kon aankleden met kunstwerken. Mijn landschappen hebben de gangen een jaar lang gesierd, naast werken van een tweetal andere kunstenaars.
After I designed the interior for the practice space of Logopedie Benders, I was asked to also dress the hallways of this care centre with an exposition of appealing works of art. My landscapes were filling the walls, along side the work of other artists.

In the spotlight @ Magezien, Sittard

Voor de open dag van Magezien op 9 April 2016 ben ik gevraagd om silhouetten te knippen van de klanten, bij wijze van attractie. Sinds die dag heb ik ook mijn kunst te koop aangeboden in deze winkel, tot eind november 2016. Helaas is de winkel opgehouden te bestaan aan het eind van januari 2017.
On the 9th of April 2016 I was asked to cut paper sylhouets as a nice attraction for the customers on the opening day of Magezien in Sittard. My art has been for sale there since that day, until the end of November 2016. Regretfully this shop seized to exist at the end of January 2017.

Galerijj Sjoen, Maastricht

De officiële opening van de pop-up Galerijj Sjoen vond plaats op 14 november 2015, met bubbels en snacks en veel gasten. Hier is mijn “Loughing Out Loud” collectie ter verkoop getoond en heb ik een aantal heel leuke mensen leren kennen. Een van hen is mijn vriend en collega Ivan Valerio.
The official opening of the pop-up Galerijj Sjoen took place on the 14th of november 2015, with sparkling wine and snacks and lots of guests. Here I first showed all my laughing portraits and got to know some very nice people, among whome my friend and colleague Ivan Valerio.

Workshop weekend in Oostkapelle

In het weekend van 11 tm 13  september 2015 heb ik mijzelf getrakteerd op een worshopweekend in Oostkapelle, Zeeland. De workshop werd gegeven door Anneke Kerkhof: een geweldig mens. Ik heb veel geleerd, leuke mensen leren kennen, goed gegeten en mooi weer gehad. Wat kan een mens zich nog meer wensen?
September 11 untill 13 2015 I went on a workshop weekend in Zeeland, Oostkapelle. The workshop was given by Anneke Kerkhof. Wonderfull person, learned a lot, got to know nice new people, great food and good weather. WHat more does a person want? Check out the website: anneke-kerkhof.com for more information.

Fète du Rosé

Op 21 juni 2015 waren mijn portretten van de serie “Laughing Out Loud” het stralende middelpunt bij het Fète du Rosé in hoeve Lichtenberg in Maastricht. Tijdens deze dag heb ik ook op verzoek silhouetten geknipt van de gasten.
On the 21 of June 2015 my laughing portraits lightened up the Rosé party at Hoeve Lichtenberg. I was also cutting silhouettes on request for the guests. Check out the recurring event at: fetedurose.nl

Affordable Art Fair

Op 16 tot 18 april, op uitnodiging van de organisatie van de Affordable Art Fair Maastricht 2015 hebben mijn collega’s van Crafts & Co en ik workshops verzorgd voor de gasten van de beurs. Een geweldige belevenis: ik heb veel geleerd!
Invited by the organisation of the Affordable Art Fair my colleagues from Crafts & Co and I provided workshops at the 2015 Affordable Art Fair Maastricht. Wonderfull experience: I learned a lot!

Crafts & Co

In Mei 2014 heb ik de grote stap genomen om van mijn passie mijn beroep te maken en heb ik Inter-K opgericht, toen als mede-huurder bij Crafts & Co in de Pieterstraat in Maastricht. Hier zette ik mijn eerste stappen in de kunstwereld en ontmoette ik heel veel geweldige mensen; zowel collega’s als klanten. Helaas is Crafts & Co opgehouden te bestaan in augustus 2015, dus moesten wij allemaal een andere plek zoeken om ons werk voort te kunnen zetten. Een van de winkels die hieruit voortgekomen is, is Manu Facta, ook in de Pieterstraat in Maastricht.
In May 2014 I started my enterprise Inter-K in the friend-chise Crafts & Co at the Pieterstraat in Maastricht. Here I put my first steps in the art business and met a lot of wonderful people, colleagues as well as clients. Regretfully the business seized to exist in August of 2015, so we all had to take our business elsewhere. One of the new shops that came forth out of this one is Manu Facta, also located in the Pieterstraat in Maastricht.