Introductie

In een grijsblauw oog
leest men het bewogen leven
dat haar die kleur gaf 

0A78E628-CDC0-48E7-8198-86C9C9F8AB80

Hallo!

Mijn naam is Hanneke Krook, eigenaar van atelier Inter-K, beeldend kunstenaar, levend en werkend in de regio Maastricht. Mijn leven staat in het teken van het maken van kunst in één of andere vorm, met tekenen en schilderen als rode draad.

In 1965 geboren in Santpoort, Noord Holland. Vanaf 1976 cursussen portret en model gevolgd bij het plaatselijke creatief centrum om in 1983 naar de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in ‘s Hertogenbosch te gaan. Daar koos ik voor de richting Mode en stapte in 1986 over naar de opleiding Docent Textiele Werkvormen in Tilburg. Daarnaast bleef ik steeds tekenen en schilderen, aanvankelijk als amateur, onder andere bij Schildergroep Natuurtuinen Jekerdal in Maastricht. Via diverse (niet aan kunst gerelateerde) opleidingen en vruchteloze omzwervingen op de arbeidsmarkt besloot ik in 2004 voor mezelf te beginnen als kunstschilder en richtte ik Inter-K op. Momenteel werkt ik aan de ontwikkeling van mijn eigen stijl, geeft workshops en maak werk in opdracht in mijn atelier in Eijsden, Zuid-Limburg.

De weg naar het vinden van eigenheid in mijn kunst is lang. Het verlangen om beeldend kunstenaar te zijn is mijn hele leven aanwezig geweest, maar het vinden van mijn ‘ding’ heeft veel tijd en een heleboel omwegen gekost. Nu ik in de vijftig ben heb ik eindelijk het gevoel dat ik op de goede weg ben. Ik kan enthousiast raken over waar ik mee bezig ben en kom voor het eerst tot een redelijke productie van werk. De ontwikkeling van beeldend kunstenaar Hanneke Krook kan nu echt beginnen!

Waar ik mijn werk exposeer is terug te vinden bij NIEUWS.


In a grey blue eye
one reads the affected life
that gave her colour

Hello!

My name is Hanneke Krook, owner of Inter-K; artist, painter and interior designer, living and working in the Maastricht area. Making art, in any form, is my passion, with drawing and painting as an ever returning constant.

The road to finding my artistry has been a long one. I have always known that I was destined to be an artist, but finding my ‘thing’ took me a long while and a lot of detours. Now I finally feel I am on the right track. I can get exited about what I am painting and I am making a decent production at last. Now the development of artist Hanneke Krook can really begin!

You can read about my endeavours, exhibitions and such at the NEWS page.