Kimberley.

Onze jongste zoon vroeg ons op een hete zomerdag: mogen Emma en Kim straks bij ons komen eten? Het is zo heet bij hun in de flat dat ze er bijna flauw vallen. En ja, een pan pasta met tomatensaus is zo gemaakt, dus waarom niet.

Even later stapten ze de kamer binnen: twee Punk dames in vol ornaat! Wauw, zei ik, mag ik jullie wat vragen? Zouden jullie het leuk vinden om model te staan voor een schilderij? Ik ben namelijk kunstschilder … Ja, dat vonden ze wel cool! We planden een datum waarop we alle drie konden, ik haalde ze op de afgesproken datum op bij het station en we reden gezellig kletsend naar Heerlen.

Bijna een hele dag zijn we in de weer geweest met poses, verlichting, de Barokke sofa, kleding en diverse attributen … en ik verwende ze tussendoor met verse broodjes van de bakker met hun favoriete beleg. Als kers op de taart bezochten we na de fotosessie ook even de muziekstudio onderin ons gebouw. De dames zijn namelijk bassist en zangeres in een band, dus dat was een geslaagde afsluiter van de dag.

Inmiddels zijn ze allebei vereeuwigd in olieverf op geroot formaat. Bij dit artikel het schilderij van Kimberley. Een stoer geklede, maar toch kwetsbaar ogende jonge vrouw.

Neem contact op